marți, 30 iunie 2009

M-a surprins

M-a mirat foarte tare ştirea cu bebeluşul mort într-o clinică privată. Nu pentru că a murit într-o clinică privată şi atât, că accidente sau eşecuri se pot întâmpla şi în segmentul privat al sistemului sanitar. Ci pentru că a murit din cauza unei erori. S-a folosit un defibrilator stricat.

De regulă, greşelile care se soldau cu moartea pacientului se întâmplau în spitalele de stat. Acolo unde colcăie de măcelari şpăgari.

Ideea mea era că, decât să dai şpagă în sistemul de stat ca să aibă grijă de tine (să-şi facă treaba pentru care sunt plătiţi!), mai bine achiţi o taxă în sistemul privat. La privat ai parte de condiţii mult mai bune. Iar oamenii îşi fac treaba bine.

Acum, având în vedere mediul concurenţial, trebuie luat act de faptul că incidentul s-a produs la centrul Medical Unirea (CMU). Aşadar, la CMU poţi să mori după ce ai plătit. Aşa funcţionează mediul concurenţial, ce să-i faci. Când greşeşti, pierzi clienţi.

Oricum, sistemul de stat este descalificat din start, deoarece oamenii de acolo vor doar să te tapeze de bani. Nu ştiu de ce sunt angajaţi acolo, pentru că oricum nu se pricep la nimic. Doar se fac că s-ar pricepe la ceea ce ai tu nevoie. Sunt toţi corupţi până în măduva oaselor şi doar pentru asta s-au angajat acolo. Precum comisarii de la Garda Financiară. O grămadă de corupţi, mai penali decât toate puşcăriile pe o rază de 500 km. De aia, oamenii din sistemul sanitar de stat şi comisarii Gărzii Financiare nu se taie niciodată. Că riscă să le iasă prin piele bălegarul din care sunt făcuţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


View My Stats