Un client al companiei de electricitate E.On Moldova a fost suficient de nervos încât să depună cea mai pertinentă reclamaţie.

Câteva idei pur subiective.
ART 1
Pentru întărirea şi dezvoltarea sectorului socialist în economia R.P.R;
Pentru asigurarea unei bune gospodăriri a fondului de locuinţe supuse degradării din cauza sabotajului marei burghezii şi a exploatatorilor care deţin un mare număr de imobile;
Pentru a lua din mâna exploatatorilor un important mijloc de exploatare;
Se naţionalizează imobilele prevăzute în listele anexe, înregistrate la Cancelaria Consiliului de Miniştrii sub Nr. 543 din 14 Aprilie 1950, care fac parte integrantă din prezentul decret şi la a căror alcătuire s-a ţinut seama de următoarele criterii:
1. Imobilele clădite care aparţin foştilor industriaşi, foştilor moşieri, foştilor bancheri, foştilor mari comercianţi şi celorlalte elemente ale marii burghezii.
2. Imobilele clădite care sunt deţinute de exploatatorii de locuinţe.
3. Hotelurile cu întreg inventarul lor.
4. Imobilele în construcţie, clădite în scop de exploatare, care au fost abandonate de proprietarii lor, precum şi materialele de construcţie aferente oriunde s-ar afla depozitate.
5. Imobilele avariate sau distruse de pe urma cutremurului sau a războiului, clădite în scop de exploatare şi ai caror proprietari nu s-au îngrijit de repararea sau reconstrucţia lor.
ART 2
Nu intra în prevederile decretului de faţă şi nu se naţionalizează imobilele proprietatea muncitorilor, funcţionarilor, micilor meseriaşi, intelectualilor profesionişti şi pensionarilor.
ART 3
Imobilele naţionalizate trec în proprietatea Statului ca bunuri ale întregului popor, fără nici o despăgubire şi libere de orice sarcini sau drepturi reale de orice fel.
ART 4
Prin imobile în sensul prezentului decret se înţeleg atât terenul cu construcţiunile, cât şi instalaţiile aferente, cu întreg utilajul existent pentru întreţinerea imobilului.
ART 5
Imobilele proprietatea soţului, soţiei sau copiilor minori se consideră ca aparţinând unui singur proprietar în ce priveşte aplicaţiunea prezentului decret.
ART 6
Prin efectul prezentului decret, statul se substituie în toate drepturile foştilor proprietari.
Locatarii cu orice titlu ai imobilelor naţionalizate, inclusiv foştii proprietari care locuiesc în aceste imobile, devin din momentul naţionalizării, chiriaşii Statului.
ART 7
Imobilele naţionalizate prin efectul prezentului decret trec în administrarea Comitetului Provizoriu al Sfatului Popular al comunei pe al cărei teritoriu se află.
ART 8
Se pedepsesc cu 5-10 ani muncă silnică şi cu confiscarea averii, cei care vor vătăma, distruge sau înstrăina, prin orice mijloace, bunuri sau instalaţiuni supuse naţionalizării, precum şi cei care vor zădărnici sau vor încerca să zădărnicească naţionalizarea prevazută de prezentul decret.
ART 9
Infracţiunile la prezentul decret se constată, se urmăresc şi se judecă potrivit decretului Nr. 183 din 30 Aprilie 1949, pentru sancţionarea infracţiunilor economice.
ART 10
Comitetele Provizorii ale Sfaturilor Populare vor îngriji ca drepturile Statului izvorând din prezentul decret, sa fie înscrise în formele prevăzute de lege.
ART 11
Cu aplicarea prezentului decret se însărcinează Comisia de Stat pentru Aplicarea Legii Sfaturilor Populare.
ART 12
Prezentul decret intră în vigoare pe data publicării lui.
Dat în Bucureşti la 19 Aprilie 1950. Publicat în Buletinul Oficial nr. 36/20 aprilie 1950
La discursul de după încheierea votului, Mircea Geoană spusese în cadrul mulţumirilor sale "Mihaela, dragostea mea" adresându-se soţiei.
Traian Băsescu nu a spus nimic despre Elena Udrea. Probabil că i-a spus în privat "fă, panaramo", aşa cum - cred eu - ar înţelege el că ar trebui să-i spună o formulă asemănătoare cu "Elena, dragostea mea". Mă rog, fiecare vorbeşte cu femeia cu care este împreună aşa cum consideră el.
Având în vedere că Traian Băsescu este căsătorit cu altă femeie decât cu Elena sus-amintită, se vede pus în ingrata situaţie de a se afişa cu nevasta. Că doar aşa i-o fi spus Felix Tătaru că dă bine. Un om cu mentalitatea că nevasta e acasă, la cratiţă, creşte copii în timp ce el se plimbă din port în port, unde sunt femei disponibile pentru a putea să se materializeze expresia "o fată în fiecare port", este, întradevăr, ataşat de soţie numai în reflectoarele campaniei de imagine.
Astfel, în peisajul posibilelor prime doamne, mai intră încă una. Maria Băsescu, soţia candidatului Traian Băsescu. Femeie care a fost lăsată complet pe dinafară. În afară de actul de căsătorie şi doi copii, nu prea or avea multe de împărţit. I-o fi zis Felix Tătaru că Mircea Geoană a punctat mai mult în afişarea afecţiunii faţă de soţie, decât el care nici măcar nu i-a făcut cu ochiul Elenei Udrea, sau ornamentului de soţie cu care trebuie să se afişeze. Acum, să ne gândim puţin... Dacă este nevoie ca cineva să monitorizeze atent afişarea vieţii de familie, capitolul "soţie" şi, totodată, să contorizeze punctele de imagine marcate de celălalt candidat la acest capitol... combinat cu faptul că trebuie să se mimeze o viaţă de familie cât de cât onorabilă, asta înseamnă că e ceva putred acolo.
În fond, ce mă priveşte pe mine că Traian Băsescu i-o trage Elenei Udrea şi nu divorţează de Maria Băsescu pentru a nu pierde la imagine? E viaţa omului...
Your honor, este ca în cazul Britney Spears vs. himenul ei. Poza în "virgina Americii", în timp ce ea făcuse sex de la 14 ani. A interesa pe cineva viaţa privată a unei alte persoane - în cazul de faţă Britney Spears - este puţin deplasat. Dar când pozezi în virgină pură şi imaculată ca să nu-ţi pierzi cumpărătorii de albume/single-uri, eşti o ipocrită. Cam aşa şi cu Traian Băsescu. Nu mă interesează cu cine face sex, poate să facă şi cu Monica Macovei (dacă bea suficient înainte), dar să nu pozeze în familist, că este un ipocrit.
Acum, este de înţeles de ce lacheii lui Băsescu (Patapievici, în cazul de faţă) sar să anunţe că există o casetă legată de viaţa extraconjugală a lui Mircea Geoană. Schema cu "hai să introducem un subiect în discuţie fără să o spunem pe faţă" am văzut-o la mârlan în prima confruntare cu Crin Antonescu.
În concluzie, să lăsăm imaginea bună de afişat deoparte. În lupta electorală, competiţia colaterală a primelor doamne din postura de partenere de viaţă ale celor doi candidaţi se dă între Mihaela şi Elena. Ah, da... Dacă tot este să vorbim despăre soţii, hai că mai intră încă una în peisaj, aşa să fie frumos. Deci, avem Mihaela, Elena şi încă una.
Am scris aici detaliile legate de configuraţia unui televizor LCD. Le mai redau încă o dată:
tip: LCD
format: 16:9
diagonală: împarte distanţa dintre ochi şi ecran la 3,5 (la mine e 80-85 cm)
rezoluţie: 1920x1080, adică "Full HD"
contrast: minim 10.000:1
luminozitate: minim 500 cd/m
frame rate: minim 100 MHz
mufe: cele trei composite, un coaxial, minim două HDMI
timp de răspuns: maxim 5 ms
Acestea sunt însă coordonatele generale. Dar, comparând modele de televizoare cu această configuraţie, am observat unele diferenţe. Nu mă interesează sunetul, deoarece am sistem audio, iar mufele de sunet nici nu o să intre în televizor. Unele au tuner HD (DVB-T)... Dar, ca la cardurile de credit, dincolo de coordonatele generale, diferenţa stă în ce anume oferă în plus fiecare marcă.
Fiecare foloseşte o tehnologie în plus, prin care îmbunătăţeşte imaginea. În afară de a lucra la a face un contrast mai mare şi totul la un preţ mai mic, fabricanţii cu branduri renumite mai lucrează şi la tehnologia de îmbunătăţire a imaginii. De exemplu, Sony avea Bravia Engine. Apoi a scos Bravia Engine 2, apoi Bravia Engine 2 Pro, acum Bravia Engine 3. Asta ca să vedem care este diferenţa între un tv de acum 3 ani şi unul de azi.
Le iau în ordinea în care le-am găsit.
LG
tehnologie: XD Engine (detalii aici) / varianta nouă este Dual XD Engine
caracteristici:
- Pixel Works (măreşte rezoluţia)
- Real Cinema (măreşte frame rate)
- Base Coordinator (îmbunătăţeşte luminozitatea şi profunzimea culorii)
- Super Detailer (îmbunătăţeşte imaginea când este o singură tonalitate)
- Noise Buster (măreşte semnalul pentru imaginea originală, eliminând blurarea de mişcare)
- True Colour (ajustează saturaţia, pentru a reda culori naturale)
LG mai are TruMotion (care măreşte frame rate) şi Intelligent Sensor 2 care ajustează imaginea la mediul ambiant, reducând din consumul de energie.
- îmbunătăţeşte culorile;
- rata mare de contrast.
tehnologie: Motion Plus
caracteristici:
- introduce frame rate de 100 Hz (sau 200 Hz), care elimină blurarea de mişcare
tehnologie: Wide Colour Enhancer 2 (detalii aici şi aici)
caracteristici:
- redă roşu, verde şi albastru natural (Wide Colour Enhancer 1 nu includea şi roşu)
A apărut Wide Colour Enhancer 3 (detalii aici şi aici), care, în afară de culorile roşu, verde şi albastru din WCE2, îmbunătăţeşte şi culorile dintre cele acestea trei de bază: magenta, cyan şi galben.
tehnologie: Digital Natural Image Engine (DNIe) - detalii aici, aici şi aici
caracteristici: îmbunătăţeşte negrul, saturaţia de culoare
niveluri: Motion Optimizer (elimina blurarea de miscare si curata de purici), Contrast Enhancer (imbunateste contrastul si luminozitatea, cand e o singura tonalitate), Detail Enhancer (imbunatateste detaliile si contururile) şi Colour Optimizer
A apărut DNIe+, apoi DNI Pro.
De asemenea, Samsung are Crystal FHD Engine (detalii aici), care însumează toate corecţiile în afară de îmbunătăţimea profunzimii de culoare.
JVC
tehnologie: Clear Motion Drive III (detalii aici şi aici)
caracteristici: îmbunătăţeşte frame rate
tehnologie: TruD
caracteristici:
- îmbunătăţeşte contrastul
- îmbunătăţeşte luminozitatea
- elimină blurarea la mişcare
- liniile diagonale sunt mai line, nu în trepte
tehnologie: DynaPix HD
caracteristici:
- Real Bit Driver cu 12 biţi (culori naturale)
- Intelligent Clear NR (elimină blurarea de mişcare)
- Intelligent Colour (îmbunătăţeşte culorile)
Sony
tehnologie: Bravia Engine 3 (detalii aici)
caracteristici:- Extinde gama de tonuri (extinde gama de gradaţii între tonuri şi nuanţe)
- Îmbunătăţeşte contrastul
- Reproduce culorile (îmbunătăţeşte gama de culori)
- Reduce distorsiunile de culoare (3D Comb, elimină întrepătrunderea culorilor)
- Mişcarea mai cursivă (elimină blurarea la mişcare)
- Profunzime nuanţelor de verde şi albastru (atenţie, nu şi roşu; poate Bravia Engine 4...)
- Curăţă imaginile (curăţarea de "purici" pixel cu pixel)
- Face negrul mai profund (tot îmbunătăţirea contrastului...)
Aşadar, până acum, succesiunea a fost următoarea:
Bravia Engine (detalii aici)
Bravia Engine Ex (detalii aici şi aici)
Bravia Engine Pro (detalii aici)
Bravia Engine 2 (detalii aici)
Bravia Engine 2 Pro (detalii aici)
Bravia Engine 3 (detalii aici)
Panasonic
V-Real 4
Sharp
Aquos (detalii aici)
Toshiba
tehnologie: Active Vision LCD (detalii aici)
caracteristici:
- îmbunătăţeşte detaliile (de trei ori mai mulţi pixeli)
- îmbunătăţeşte culorile (de patru ori mai multe nuanţe de culoare)
- îmbunătăţeşte contrastul (ajustare automată)
- îmbunătăţeşte mişcarea (elimină încălecarea de contururi şi blurarea de mişcare)
tehnologie: 3D Colour Management
caracteristici: posibilitatea ajustării fiecărei culori
Notă
Am luat informaţiile de pe site-urile oficiale sau diferite prezentări/comparaţii ale acestor produse.
Încep mai întâi cu mulţumiri onorabilului Greg Stewart pentru munca depusă.
Pentru toţi cei care dau crezare teoriilor conspiraţioniste şi mai ales cei care cred că masoneria este o organizaţie secretă, care din umbră face jocurile, am o sugestie. Dincolo de a le spune că este mai mult o organizaţie discretă, am un mic îndrumar. Iată că se poate prezenta succint de către un mason de încredere care nu a păţit nimic pentru publicarea pe net a acestei lucrări.
Şi nu, nu acuzaţi că nu conţine tot. Totuşi, un fabricant de... orice nu-şi va expune toate schemele. Un bucătar nu-şi va trăda toate ingredinetele, temperaturiel sau timpul de fierbere, un berar nu-şi va trăda metoda, spionajul industrial încearcă să obţină secretele diverselor companii, destule firme au contracte de confidenţialitate cu angajaţii lor... nu cereţi să aflaţi tot. Oameni precum Jacques de Molay au murit fără să dezvăluie cheia de boltă unor torţionari cu mintea prea îngustă ca să înţeleagă un termen precum Baphomet.
"What is Freemasonry" este un e-book gratuit şi se poate descărca de aici.
Se apropie 2012 şi oamenii se miră, se întreabă sau nu le pasă. Sau arată din snobism că nu le pasă. Oricum, nimeni nu ştie nimic clar, pentru că nu prea e totul clar. Cel mai bine o să se vadă după ce trece momentul.
Momentul
Aşadar, când anume va fi momentul zero. După numărătoarea din calendarul mayaş, va fi pe data de 13.0.0.0.0 sau 0.0.0.0.0, adică atunci când se încheie ale 13-lea baktun (o unitate mayaşă de măsurare a timpului, caută pe net). Data ar pica pe 21 Decembrie 2012, alţii dau ca dată 23 Decembrie 2012, sau chiar prin ianuarie 2013. Data acceptată este 21 Decembrie 2012, ora 11:11 (sau 11:12) în peninsula Yucatan din Mexic (leagănul civilizaţiei mayaşe).
Mayaşii spun că atunci la templul din Chichen Itza, coada şarpelui va ţinti spre constelaţia Pleiadelor, iar zeul-şarpe-cu-pene va veni pe Pământ pentru a sfârşi lumea prin foc, iar pântecele cosmic Hunab Ku, va da naştere unui nou soare ("al şaselea").
Întradevăr, cu acea ocazie va fi solstiţiul de iarnă, iar soarele va fi pe aceeaşi linie cu ecuatorul galaxiei Calea Lactee (din care facem parte). Şi încă nişte chestii, deci un moment astronomic rar.
Superstiţii
Cică ar fi sfârşitul lumii, al timpului, oamenii se vor transforma... şi altele, de bine sau de rău.
În trecut
Calendarul mayaş care se va încheia pe 21 Decembrie 2012 a început pe 11 August 3114 î.Chr. Cu siguranţă că a existat ceva înainte de 11 August 3114 î.Chr.. Cu siguranţă că va exista ceva şi după 21 Decembrie 2012. Atunci, interesant ar fi ce a fost în perioada 3114 î.Chr.. La o privire pe wikipedia, vedem că destul de multe chestii importante pentru evoluţia omului s-au întîmplat atunci:
- primul stat: Egipt
- primele obiecte prelucrate din aur: Varna, Bulgaria (!)
- construcţiile megalitice din Malta, Irlanda şi - da - Stonehenge
- apariţia scrisului cu hieroglife în Egipt
- apariţia primei civilizaţii greceşti (mai exact minoice): Creta
- moartea lui Krishna în India
Sumerienii descoperiseră deja câteva chestii esenţiale pentru omenire: scrisul, şcoala, roata (apoi vehiculele!!!), agricultura la scară largă (aratul, irigatul), construcţiile, mobila (patul, scaunul), cuţitul, împărţirea timpului în luni, monogamia, diviziunea muncii, animalele de muncă, mirodeniile, algebra, aritmetica, geometria, soldaţii profesionişti, zidurile aşezărilor, oraşul, cuiul, ciocanul, burghiul manual (yep!), vârful metalic la săgeată, lipiciul, armura din metal, traista, tolba, teaca (mai întâi la cuţit, apoi la sabie), încălţămintea, legea, curtea de justiţie, închisoarea, arhiva, datoria, poşta şi berea. Atenţie, scrisul a apărut după 3.500... deci spre 3114.
Aşadar, schimbările nu sunt bruşte, ci apar în timp. Acum să ne gândim la cum arăta lumea în perioada respectivă şi cum a arătat după. Iar acum să ne gândim că internetul, cardul bancar, televiziunea şi telefonia sunt invenţii recente. Ok, inventaseră sumerienii că au fost mai avansaţi. Dar în perioada 3114 parcă îi lovise inspiraţia pe toţi pe tot globul.
Următoarea perioadă
Cică o vârstă a omenii (age) ar dura 2150 de ani şi sunt numerotate invers cronologic faţă de succesiunea zodiilor. Acum suntem în Era Peştilor (Age of Pisces) şi intrăm în Era Vărsătorului (Age of Aquarius). Detalii sunt pe wikipedia. Deci ar trebui să aştepăm cam până în 2150. Probabil că modificările o să vină mai devreme: 2012.