miercuri, 25 noiembrie 2009

Vorbe din 1990

Iată câteva vorbe din 1990, care cred eu că au schimbat România, deturnând-o de la drumul său. Mintea oamenilor era o foaie goală de hârtie, iar Ion Iliescu a avut pixul în mână şi a scris ce a vrut.

"Nu supralicitaţi cartea anticomunismului. [...] Ţineţi seama de faptul că Revoluţia a fost majoritar anticeauşistă. Nu anticomunistă!"
Cristian Tudor Popescu, într-un editorial

„Nu de dezbinare, nu de sectarism şi exclusivism, nu de poziţii înguste de partid avem nevoie acum, ci de unitate în gând şi faptă”
Ion Iliescu, 7 ianuarie 1990, acuzând faptul că partidele politice abia apărute vor să aibă puncte de vedere diferite de FSN

"S-a formulat cerinţa expresă să declarăm deschis că vom participa la alegeri. Ei [muncitorii] nici nu înţeleg cum s-ar putea ca Frontul să nu participe la alegeri. Noi am fost din primul moment cu Frontul şi cu el vrem să votăm! – au spus minerii din Valea Jiului”
Ion Iliescu, 23 ianuarie 1990, încercând să explice că de fapt poporul îl vrea

„Cei capabili să reformeze sistemul sunt tocmai cei care aparţin sistemului şi care au căpătat această experienţă generală, pentru că numai ei pot analiza din interior toate pârghiile transformatoare, pe o bază reală. Sigur, există şi metoda de învăţare a înotului: îl arunci pe om în apă şi el trebuie să dea din mâini şi din picioare. Sau, îl înveţi sistematic înotul, ca să aibă certitudine”
Ion Iliescu, 17 mai 1990, încercând să eludeze punctul 8 de la Timişoara. Teoria asta se putea întoarce împotriva lui, deoarece cel mai potrivit om să conducă ţara ar fi fost... Nicolae Ceauşescu!

Acum, găsiţi poziţii similare în declaraţiile lui Traian Băsescu 2009. El este omul potrivit pentru a conduce ţara, de fapt poporul suveran îl vrea şi alte păreri nu contează, decât a lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


View My Stats