luni, 23 noiembrie 2009

UPDATE: Alte două alegeri din 22 noiembrie

În afară de alegerile prezidenţiale şi de referendumul cu două buletine pentru organizarea Parlamentului, în România au mai avut loc încă un referendum şi încă nişte alegeri.

În oraşul Voluntari, alegătorii au mai avut încă un buletin de vot. Acolo s-a ţinut un referendum local pe tema transformării oraţului Voluntari în Sectorul 7 al Bucureştiului. La prima estimare de azi dimineaţă, circa 80% dintre voturi au fost "Da". O parte dintre locuitori, mai ales cei din cartierul Pipera (pe când VOluntari era comună, Pipera era sat; după ce VOluntari a devenit oraş, Pipera a devenit cartier) doresc anexarea cartierului lor la Sectorul 1. Încă nu au făcut referendum pe această temă, doar au votat "Nu". Prezenţa la vot a fost de 54%.

În Mediaş au avut loc alegeri pentru postul de primar. Candidatul PD-L, Teodor Neamţu, a obţinut până acum 68,27% din voturi, câştigând practic din primul tur. El a mai fost susţinut de UDMR şi FDGR. Pe următoarele locuri s-au situat:
George Stelian Petrescu (PNL) - 12,85%
Dănuţ Traian Oşvath (independent) - 2,89%
Ioan Sărăşan (PRM) - 1,80%
Ioan Krizbai (PNG-CD) - 0,78%
Prezenţa la vot a fost de 49,52%.

UPDATE - Alte referendumuri pe 6 decembrie

Pe 6 decembrie, cu ocazia celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea preşedintelui, vor mai avea loc două referendumuri. În Braşov şi în Caransebeş, cetăţenii vor fi întrebaţi dacă sunt de acord cu legalizarea prostituţiei şi a consumului de droguri uşoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


View My Stats