sâmbătă, 30 mai 2009

(UPDATE2) Rahatul din presă. Azi: Robert Turcescu

Robert Turcescu este un tip auto-suficient, cu o părere extraordinar de bună despre el, care crede că face rating doar dacă apare (pe principiul "Ion Iliescu apare, soarele răsare"), vrea bani mulţi şi mai păcăleşte câte un patron cum că face treabă. El de fapt nu produce rating, doar e un părerist şi un habarnamist. Înainte de a se convinge toată şefimea că e un dobitoc, renunţă el, în plină glorie.

În fapt, tipul e un dobitoc. Încuiat la cap, fustangiu ca orice ţigan, crede că doar cămaşa e suficnetă să se impună şi ştie mici frânturi din multe, pe care ţi le flutură în faţă. Nu înţelege, nu pricepe şi vorbeşte numai în ton cu ce crede el că sunt ideile generale ale oamenilor.

Turcismele sunt cuvinte pe care un bou ca Robert Turcescu le foloseşte în mod curent. Pentru a nu spune nimic. Le aruncă în faţa interlocutorilor/ascultătorilor/telespectatorilor pentru a câştiga timmp de gândire... reformulez, pentru a acoperi într-un fel timpul în care nu e capabil să aibă idei coerente. Astfel, omul bagă:

Bunăoară
Povestea asta
În chestiune
Ce să credem
Nu ştiu, mă gândesc şi io
Să ne gândim puţin

Şi cam atât. Amestecă aceste cuvinte laolaltă cu tema abordată, într-o ciorbă generală, pune întrebări de dragul întrebărilor, doar pentru a demonstra cât de deştept l-a făcut mă-sa, fără să mai conteze răspunsul.

Un şmecheraş ca Robert Turcescu este un reprezentant al celor care au reuşit în presă. Nu înţeleg nimic, nu ştiu nimic, fac meserie după ureche, se bazează numai pe tupeu şi dau impresia că ştiu, sfidează şi jignesc. Li se pare că presa nu e grea, fac chestii superficiale, au învăţat că trebuie să iasă în faţă şi se consideră singuri drept puncte de reper. Din nefericire, sunt destui care se uită în gura lor şi care îi angajează pe bani grei. În fapt, oameni de specia asta nu produc nimic. Doar consumă. Ba da, produc un rahat inutil pe care şi-l plimbă de la un post tv la radio prin în presa scrisă şi înapoi. Cretini cu bani proprietari de presă le dau bani mulţi.

Astfel, fondul de salarii este imens, iar patronul se întreabă de ce treaba nu merge. Pentru că 90% din fondul de salarii este băgat în curul unor astfel de nulităţi, care produc balast. 10% eset împărţit între cei care produc, în mod real, conţinut. Oameni care la un moment dat se sictiresc, produc ceva doar ca să nu fie întrebaţi de ce nu dau ceva şi îşi caută de lucru la o altă televiziune. Unde, povestea se reia. Alte nulităţi care produc rahat fără valoare, dar promovat în direct la ore de vârf.

Nu vă întrebaţi de ce nu a mai apărut bolovanul? Pentru că în final a intrat şi în presa din România un algoritm de calcul mai eficient economic: reuşita se măsoară în cât rating produci, câtă publicitate ai în emisiune... Nu e nimeni interesat de tine, la o televiziune comercială... înseamnă că nu ai ce căuta. Du-te la televiziunea de stat, cimitirul dinozaurilor inutili şi piloşi care produc rahat fără valoare şi consumă imens, că nu îi dă nimeni afară.

Nu m-ar mira să apără Turcescu pe la TVR în curând... ca mare specialist. Ar ieşi la pensie de acolo. Ar fi interesant să-l văd cu părul alb, măcar contrastează cu restul feţei: analistul alb-negru.

PS
Când s-a dus între ţiganii din Sinteşti să facă un material acum un an-doi despre cum s-au tăiat între ei... nu ştiam care-i Turcescul şi care-s ţiganii.

UPDATE1
Omul se dă rocker. A cântat într-o trupă proprie, de garaj, numită Kapela. Asta e şi parola lui de mail şi pe calculator. O face pe spiritul liber că poate mai vrăjeşte oameni că el de fapt în viaţa personală e un rebel. Spune că în maşină când e singur ascultă Megadeth la maxim. În fapt se plimbă de colo dincolo cu maşina poate agaţă ceva, poate îl recunoaşte cineva.

UPDATE2
În plus, mai e şi şpăgar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


View My Stats