miercuri, 13 mai 2009

Românii, buricul pământului

Preambul
Mai întâi nu s-a ţinut concertul Depeche Mode de la Athena. Apoi nu se ştie dacă o să se ţină concertul de la Istanbul. Iar următorul este programat în România.

Explicaţia
România are o singură problemă: este locuită de români. Buricul pământului. De la ei începe civilizaţia umană.

Circulă basme cum că leagănul civilizaţiei umane este aici, noi am inventat tot ceea ce nu are un inventator cu nume cunoscut (focul, roata, scrisul, apa caldă). Am fi inventat şi Windowsul, dar din nefericire are un inventator recent şi cunoscut. Dar peste 5.000 de ani, românii vor spune că ei au inventat focul, roata, scrisul şi Windowsul.

În anii 80 românii credeau că produsele lor sunt cele mai bune, pentru că altele nici nu există pe piaţă. Normal, nu le-a cumpărat nimeni şi străinii s-au gândit ei bine că nu are rost să aducă aici produse care să concureze rezultatele mirifice ale economiei româneşti. Un exemplu este zvonul care circula cum că americanii ar face orice pentru un pachet de Carpaţi fără filtru, pentru că la ei nu se găsesc deloc.

În anii 90 românii se lăudau că sunt cei mai inteligenţi de pe planetă. Au copii supra dotaţi, olimpici internaţionali la matematică, fizică, chimie, biologie, engleză, franceză, istorie, educaţie fizică, cultură civică şi la nota de la purtare.

În anii 2000 românilor ieşiţi din sărăcie li se părea că ţara lor este cea mai dezvoltată de pe planetă şi că toţi locuitorii globului trebuie să cunoască detalii despre România, începând cu unde este pe hartă şi care este capitala. Prin acest filtru erau etichetaţi dpret proşti diverşi oameni care nu ştiau unde e România pe hartă.

Astfel, cântăreţii care ziceau "good evening, Bulgaria! How are you Budapest?" îşi ratau concertul aici. "Nu ne arată respect! Huoooo!". În alte ţări, oamenii râd de artist care-şi dă seama că a fost un moment jenant, se corectează, râde şi el şi concertul continuă. Românii ţin minte toţi artiştii care nu au ştiu că se află în grandioasa lor ţară. Orice român oprit pe stradă ţi întrebat de concertele din ultimii doi ani îţi va enumera exact pe cei care nu au ştiut că Bucureşti e capitala, că se află în România sau în ce judeţ este Suslăneşti şi cine e primar la Văscăuţi.

Românii nu ştiu că au venit la concert să se bucure de muzică ca-n secolele 19-20-21, ei cred că sunt feţele nobiliare în faţa cărora cântă nişte bieţi menestreli înfometaţi cu speranţa la o coajă de pâine, ca-n secolele 13-14-15. Omul a venit să cânte şi atât. Nu se apucă să citească în prelabil istoria României. Nu a venit să viziteze, nu e turist, nu e nici emigrant şi mai ales, nu trebuie tratat ca atare. Este un tip pe care l-ai plătit tu şi alte mii de oameni să cânte. Dacă aveai suficienţi bani, îl plăteai pentru un concert privat doar pentru tine şi câţiva prieteni. Nu trebuie să ştie cine a fost Ştefan cel Mare, ce sunt sarmalele, care-i capitala şi în ce an a avut loc războiul din 1877. Când tu te duci să te angajezi la o companie, nu întrebi în ce an a fost construită clădirea, când a fost fondată firma... probabil că întrebi ce trebuie să faci şi câţi bani primeşti. La fel şi artistul. Mai ales că România nu este aşa minunată precum o cred românii, iar românii nu sunt buricul pământului.

Se anulează tot
Revenind la concertul Depeche Mode de la Athena. Românii au început să-şi dea importanţă. S-a anulat Athena. Urmează Istanbul. O să se anuleze şi Bucureştiul. Se va anula tot turneul. Nu vor mai avea dreptul să cânte nicăieri. Se va anula toată discografia. Vei baga CD-ul şi nu se va mai auzi nimic. Se vor şterge toate urmele pe unde au trecut, deja se demolează stadionul Lia Manoliu, unde au cântat. Se vor reedita toate publicaţiile în care au apărut articole despre ei. Se va interzice muzica, în general. Va fi scoasă din istorie.

Concluzia
Românii se panichează. Totul se învârte în jurul lor. Totul îi vizează. Este o conspiraţie. Ei sunt minunaţi şi restul lumii care sunt numai proşti încearcă să le pună beţe-n roate. În plus, românilor le place să se sperie. Dacă s-a întâmplat ceva nasol, obligatoriu tăvălugul vine spre România. Indiferent unde plouă torenţial în Europa, românii vor aştepta să vină potopul şi peste ei. Interesant cum toţi norii, din est, vest, nord sau sud se îndreaptă numai către România.

Aşa că, la români ştirile cu anulări în masă ale concertelor din turneu, au prins.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


View My Stats