joi, 5 martie 2009

Cât de căcat pot să fie italienii, să creadă că românii sunt ţigani

Problema cu românii din Italia este în primul aceea că sunt români prin cetăţenie. De etnie, majoritatea sunt ţigani. Sigur, nu toţi ţiganii fură, dar când se apropie unul de tine duci mâna la portofel. Astfel, noi ne-o luăm în bot, ca români, din cauza altora.

De cealaltă parte italienii au tot dreptul să se supere şi să privească oamenii de pe stradă cu aspect de ţigan cu suspiciune, teamă, ură. Partea negativă este că dacă află că eşti român, indiferent cum eşti îmbrăcat sau dacă nu eşti deloc infractor, primeşti automat eticheta de infractor.

Percepţia majorităţii italienilor este aceea că românii comit infracţiuni. Crime, furturi, tâlhării, violuri. cel puţin la capitolul violuri, statisticile italiene arată că doar 9% dintre violuri sunt comise de cetăţeni români, în timp ce 60% sunt comise de cetăţeni italieni. De asemenea, dintre aceste nouă procente, trei sferturi dintre violuri sunt comise de ţigani ce au ca victime ţigănci din aceeaşi tabără de nomazi. Aşadar, mediatizarea a 2% dintre violuri ca fiind 100% şi confuzia dintre cetăţeni români şi etnici români nu este deloc bună pentru noi, cetăţenii români de altă etnie decât cea ţigănească.

Cel mai indicat ar fi să evitaţi călătoriile în Italia, cu precădere în centrul şi sudul peninsulei şi mai ales în Sicilia. Cei mai săraci şi mai tâmpiţi italieni sunt cei din sud. Italienii mai civilizaţi sunt cei din nord. O zonă mai safe este Tirolul de Sud, în care nu prea sunt italieni, marea majoritate a locuitorilor fiind de etnie germană (austrieci). De asemenea, Sardinia ar mai fi safe, acolo fiind într-o oarecare măsură sarzi. În plus, Sardinia este o regiune turistică, iar diferenţa între un turist dintr-un grup şi un cerşetor este, după haine, evidentă.

A te topi într-un grup de turişti dintre care majoritatea nu sunt români este cea mai bună soluţie pentru a fi tratat decent în Italia. Când vorbeşti română, italienii îşi dau seama imediat că esti din România. Chiar dacă vorbeşti în engleză, germană, franceză sau chiar italiană cu ei, le poţi spune liniştit că eşti portughez. Accentul este aproape identic. Totul e să nu te ia pe portugheză. Oricum, slabe şanse.

Dincolo de asta, italienii mi se par oricum nişte oameni de căcat, în general. Iar Roma este mai murdară şi mai plină de gunoaie decât Bucureştiul. Produsele lor sunt la fel de proaste ca alea turceşti/chinezeşti. A te duce acolo ca turist înseamnă să bagi bani în Italia. La fel cum a cumpăra produse fabricate acolo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


View My Stats