miercuri, 4 martie 2009

"Atenţie la saiturile băncilor! Pericol de fişing!!!"

Am auzit recent o discuţie între un om pe care-l credeam priceput în IT&C şi un om care credeam că are noţiuni cât de cât consistente de informatică.

Primul spune că în ultima vreme au fost o serie de "atacuri de phishing" la adresa unor bănci, cel mai frecvent la Raiffeisen Bank.
Al doilea spune că i-a propus Raiffeisen Bank să-şi facă internet banking la ei şi că i-a refuzat tocmai pentru că dacă sunt atât de multe astfel de "atacuri" înseamnă că site-ul lor nu e sigur.

Atât phishing-ul cât şi farming-ul presupune un mesaj pe mail ce conţine un anunţ care să sune cât de cât oficial prin care ţi se cer nişte detalii pe care de fapt nu trebuie să le comunici şi un link care te duce la o pagină făcută de un băiat. Pagina aia arată relativ identic cu cea a băncii.

Nimeni nu face nimic site-ului băncii. "Atacul" este de fapt un mesaj. Siguranţa portalului de net banking nu are nicio legătură cu pagina făcută de un băiat de 16 ani care vrea date de pe carduri de credit ca să poată intra pe site-uri porno. Dacă pagina puştiului din Rusia sau India arată la fel ca a băncii... e doar o pictură.

Credeam că au mai multe detalii. În cazul unuia dintre ei, chiar îmi pare rău pentru el. Măcar celălalt are o scuză. Oricum, teama de a-şi găsi contul gol pentru că şi-a făcut net banking din cauza phishing-ului e nefondată. Părerea mea...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


View My Stats