vineri, 6 martie 2009

Baloanele de săpun ale lui Băsescu

A ieşit Traian Băsescu din nou la rampă cu o luare de poziţie prin care nu vrea decât să marcheze puncte electorale. De data asta, i-a avertizat pe rău-platnici să nu profite de criză şi să îşi amâne plăţile. În caz contrar, vor avea de-a face cu statul. Bineînţeles că nu a spus ce instituţii ale statului şi exact ce o să le facă. Dincolo de faptul că doar comuniştii din anii 1950 ameninţau că represalii din partea statului, ameninţările preşedintelui sunt în mare parte fără efect. Nimeni nu se va speria pentru că, legal, şeful statului nu poate interveni în niciun mod.

Într-o altă ocazie, Traian Băsescu a ieşit să spună românilor "nu daţi şpagă". Credea că asta îi va face pe unii să nu dea şpagă? Dar de ce nu s-a adresat celor care cer şpagă printr-un "nu mai cereţi şpagă"?. Poate că o parte dintre ei sunt în curtea lui. Poate.

Nici atunci şi nici acum nu există un efect concret. Doar baloane de săpun. Ceea ce îl aduce pe Traian Băsescu din ce în ce mai aproape de un alt expert al vorbelor goale, Ion Iliescu. Probabil că în 2004 miza duelului din turul II al rezidenţialelor dintre Traian Băsescu şi Adrian Năstase nu a fost fotoliul de la Cotroceni ci postul de pupil al lui Ion Iliescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


View My Stats