vineri, 9 ianuarie 2009

Oameni pricepuţi la toate


Unii oameni se pricep la toate. Apar la televizor si au solutii. Oamenii ii cheama peste tot, sa-si dea cu parerea. Si ei vin. Unii apar, altii dispar. Au un ciclu de viata al lor, indiferent de varsta din viata reala.

Iosif Boda. Nu apare peste tot, dar ici colo in locurile esentiale. Se pricepe la orice. Politica - stie tot despre toate partidele, in special PSD. Primarie - stie tot despre asfaltari si proiecte municipale. Inzapeziri… turism… inflatie… Omul asta le stie pe toate. Chiar si gaze. Azi era pe Realitatea, era in tema, stia exact cati metri cubi, de unde, cine a oprit, ce solutii. Varsta de atoatestiutor: e tanar, e in putere, pe culmile gloriei.

Cozmin Gusa: Nu mai apare, dar cand apare e plin de solutii. Vrea sa incerce sa fie genul de politician american, care se bazeaza pe sondaje inainte sa deschida gura. Genul nou de politician. Dar aici i se termina avantajele. Dezavantajul este ca abordeaza teme peste capacitatea lui de raspuns, de gandire. Ofera solutii variate, uneori care se bat cap in cap. Se da om de dreapta, al domeniului privat, al sprijinirii afacerilor in timp ce critica hypermarketurile pentru ca pun “taxe de raft”. Raftul vinde in sine, man. E si normal ca un fabricant cu bani sa plateasca pt a avea produsul pe raftul de la nivelul ochiului. E comunism ca toata lumea sa aiba acces peste tot. Ca s cum publicitatea la tv ar avea aceeasi valoare, indiferent de transa orara. Nu a intrat in parlament, nu a mai aparut. Varsta de atoatestiutor: batran, consumat, la nivelul de guru ascet si sfatos.

Lavinia Sandru. Sora mai mica a lui Gusa. Aparea si ea peste tot. Zambet larg, ce tradeaza puternic instinct maternal, aduce la fata cu vreo actrita latino. Stie tot despre toate, pare credibila cu zambetul ala de invatatoare. Partea nasoala apare atunci cand o contrazice cineva si precupeata din interiorul ei iese la suprafata. Varsta de atoatestiutoare: inca tanara, dar depasita de altii.

Mai sunt destui, care apar si apar. Nimeni nu stie de unde stiu ei, dar ei , ohooo, stiu. Sunt priceputi in toate. Au pareri. Totul este marketing in schimb. Dau impresia ca stiu. Dau impresia asta prin presa vreo 1-2 ani, apoi bulgarele de zapada se mareste, par si mai stiutori, tocmai pt ca au aparut atata timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


View My Stats