joi, 11 februarie 2010

Agăţarea la românce: eu stau, vino tu

Am constatat o serie de diferenţe între modul occidental de a te băga în seamă şi cel din Europa de Est. În Vest, femeile sunt egale cu bărbaţii şi ele ştiu asta, nu au rămas la nivelul de a şi-o dori. Dacă e interesată de el, îi cere numărul şi îl sună. Ea pe el. Şi-l invită în oraş. Semnalul transmis: este interesată de el.

În Europa de Est, mai exact în România, ea nu face asta, pentru că... el nu trebuie să ştie că îl vrea. Hai, că-l place. De ce? Unele consideră că ar părea curve, altele că ar părea slabe dacă îşi prezintă intenţiile, altele cred că el şi-ar permite prea multe şi i s-ar urca la cap. Sau... pur şi simplu, aşa sunt regulile sociale. Adică, ea ridică bariera şi pune semaforul pe verde. Eventual semnalizează asta prin diverse subînţelesuri. Şi, normal, e obligaţia lui să bage a întâia, să pornească motorul şi să treacă linia roşie. Dar ea nu schiţează niciun gest concret. Ea "dă de înţeles".

În plus, ea refuză, pentru că aşa i se pare normal. Ea e invitată de el în oraş (şi nu orice el, chiar El) şi refuză. De ce? Ca să nu arate că se lasă uşor. Pentru că el trebuie să se lupte pentru ea. Big mistake. El înţelege că ea nu vrea. Hai, mai întreabă o dată. Ea... tot mimoză. Între timp, o altă ea se mişcă mai repede şi el are de ales: ori prima care nu prea vrea, ori a doua care ştie clar ce vrea şi-l vrea pe el.

Ea dă de înţeles şi apoi se aşteaptă ca el să facă tot. Ea să nu facă nimic. Ea să stea la primire. Cazul mi s-a întâmplat mie. Ştiam ce vrea, dar nu vroiam. Iată exemplul concret:

(ştia că pe atunci vroiam să văd un anumit film)

Ea: am rezervat 6 bilete la filmul cutare şi mă duc cu nişte prieteni
Eu: foarte bine
Ea: ... (şi se îmbufnează)

(după 3-4 zile)

Ea: eu ţi-am zis că am rezervat bilete, dar n-ai zis nimic.
Eu: mi-ai zis că ai rezervat bilete şi atât. Altceva concret nu mi-ai zis.
Ea: păi, vroiam ca să vii şi tu.
Eu: şi de ce nu mi-ai zis aşa?
Ea: ... (schimbă subiectul)

Modul acesta de gândire este tipic secolului 20. Ele se uită la "Sex and the city", ştiu colecţia curentă de la Zara (deşi nu a ajuns în România) şi aşteaptă Prada să vină aici, sunt deschise la minte şi nu roşesc din orice căcat, nu se mai mărită virgine şi... ce mai, femei emancipate. Dar au rămas în urmă la relaţionarea cu noi.

Modul lor de gândire este acela de a da de înţeles şi apoi aşteaptă ca el să zică. Apoi se supără că el nu a zis. Păi... dacă vroiau, de ce nu au zis ele? "Păi nu se face aşa". Eh, atunci stai şi aşteaptă domnişoară, dar gândeşte-te că el în paralel mai vorbeşte cu altele, dintre care una sigur ştie ce vrea... şi-l vrea pe el şi i-o va spune direct. Şi acea "uşuratică" (în opinia celorlalte) va pune mâna pe el, iar ele vor spune că "prostul, s-a cuplat cu o curvă". Nu. S-a cuplat cu una care nu s-a dat mimoză şi care trăieşte în secolul 21.

Reversul
Ele doar aruncă aşa, o pastilă subtilă. Şi se aşteaptă ca el să facă tot. Dacă el o vrea şi ea nu-l vrea, el (ca orice bărbat) nu e capabil să-i înţeleagă jocul pe care îl face şi continuă să-i facă avansuri. Ea, ca proasta, în loc să-i spună "îmi pare rău, nu sunt interesată" stă şi aşteaptă ca el să plece. Să "se prindă dracului odată" şi să renunţe. Până nu-i spui nu se prinde. Nu vrei - îi spui. Vrei - îi spui.

Dacă îi spui de 4 ori că eşti ocupată, nu te aştepta să înţeleagă sau să deducă. Noi suntem bărbaţi, nu deducem şi nu înţelegem sensurile voastre ascunse. Cine spune că înţelege... minte. Doar a ghicit. Spune-i din prima că nu eşti interesată de el ca bărbat, dar poate ca amic şi vei câştiga un prieten. Un prieten cu care îţi va fi uşor să vorbeşti despre alţii şi care îţi va explica ce e în mintea unuia şi altuia. Dă-te mimoză şi nu spune nimic clar, aşteaptă-te ca el să înţeleagă ce-ai tu în cap fără să spui nimic concret şi o să-l enervezi. Îţi va face reclamă negativă... nu ştii cui. Poate chiar unuia de care eşti interesată.

Fetelor, nu vă mai ascundeţi, nu vă mai ruşinaţi. Aşa făceau mamele voastre şi au ajuns să se mărite virgine fără să locuiască de probă cu bărbatul respectiv. Sigur părinţii tăi s-au certat săptămâna asta. Probabil au invocat diverse căcaturi care s-au întâmplat cu mult înainte să te naşti tu. Dacă nu vreţi să ajungeţi aşa, veniţi în secolul 21 şi renunţaţi la a vă ascunde după vălul islamic. Gândiţi-vă că sunt unele care au făcut asta deja... şi el vorbeşte în paralel cu una din asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


View My Stats