miercuri, 15 mai 2013

UPC are cel mai prost internetM-au sunat de la UPC să mă întrebe ce părere am de noul abonament de internet. Am trecut de la 20 mbps la 100 mbps pentru că mergea prea prost şi mă aşteptam la ceva mai bun. Din păcate, în materie de internet, UPC este un fel de Lukoil. Lukoil are doar două rezervoare sub benzinărie (de motorină şi de benzină) dar vinde 4 sortimente (motorină ieftină şi motorină scumpă + benzină scumpă şi benzină ieftină), adică plăteşti degeaba mai mult, că e tot din cuva cu carburant ieftin. Eh, la fel şi UPC: plăteşti degeaba mai mult la internet, că viteza e aceeaşi.

Programul de relaţii cu clienţii se încheie la ora 23, iar zilnic la ora 23.10 - invariabil - cade netul sau merge extraordinar de prost. Ca să nu ai la cine să suni şi să te oftici prin casă.

Netul le merge mereu în hopuri, de nu te poţi baza pe o viteză cât de cât constantă.

La orice problemă vor să trimită oameni la mine în casă. Totuşi, casa mea nu e clubul de distracţie al tehnicienilor care repară modemuri.

În concluzie, le-am zis că ar fi bine să nu mai furnizeze, ca şi companie, servicii de internet. Le trage media în jos. Au cele mai bune servicii în materie de cablu tv, fiind cu 10 ani (tehnologic vorbind) în faţa competiţiei, au tarife competitive pe telefonie fixă, dar internetul le strică firma. Să plătesc cât nu face şi când nu merge, în total o sumă mult prea mare pentru servicii sub orice critică, execrabile, la bătaie de joc şi un nivel cras de incapacitate de a rezolva o problemă o dată pt totdeauna. Îmi pare rău că o spun, dar Romtelecom dă clasă UPC la internet, se pişă pe UPC de la etaj.

Nu le înţeleg strategia de companie. Pe cablu tv sunt deasupra oricărei companii de cablu din România, sunt de neatins. Şi au motive consistente: posturi multe (bate la cur RDS din orice poziţie), semnal bun, pachete HD şi mai presus de toate DVR. A încercat şi Romtelecom să bage DVR, dar DVR-ul Romtelcom e infect faţă de ce oferă UPC. În schimb, la internet şi-au propus să fie pe ultimul loc. Le trage media în jos, le strică firma!

Dacă vrei să faci cuiva un rău, sfătuieşte-l să ia internet de la UPC!

View My Stats