marți, 6 aprilie 2010

Cum a căzut bursa în 1929

Am găsit un documentar foarte interesant făcut de BBC, care redă modul în care a căzut bursa în 1929. Începe cu începutul, cum au început americanii să investească. Asta mi s-a părut şi mai interesant, cum oameni simpli care credeau că bursa este ceva foarte riscant au ajuns să investească şi să cunoască domeniul.


Vezi mai multe video din TV

luni, 5 aprilie 2010

Trecerea de la tranzacţii prin strigare la tranzacţii online

Uşor uşor, s-a făcut trecerea de la modul clasic de tranzacţionare la modul online. Acum, nimeni nu mai ţipă şi nu mai gesticulează, iar totul merge automat. Traderii vechi nu s-au putut adapta.

Primul clip este trailerul filmului "Floored", în care se redă cum s-a făcut trecerea şi ce fac acum băieţii care ţipau în ring acum 20 de ani. Pe vremea când ei erau băieţii tineri şi pe val. Iar Treaba de la calculator era doar o chestie de back-office.



"Traders were the kings. The computer boys? We would laugh at them. In the end, they got their revenge"

Mai jos este un link către un documentar făcut în 1999 despre bursa americana. Este interesant de privit acum, când ştim ce s-a întâmplat în ultimii zece ani, care erau pe atunci în viitor. Din păcate filmul nu are cod pentru embedded, aşa că daă clic şi urmăreşte-l pe youtube.com.

The Internet Money Machine - USA

View My Stats