luni, 21 iunie 2010

Fără umbrelă, cu umbrelă

Credeam că o să plouă ieri. Pe mobil am văzut că o să plouă, nişte amici din Ploieşti mi-au zis că la ei a plouat şi că norii se duc spre sud. Aşa că am luat umbrela când am ieşit în oraş. Cred că eram singurul om cu umbrelă şi nu mă simţeam deloc british style.

Am fost, m-am plimbat, am ieşit. După un timp realizez că nu mai am umbrela. O uitasem la o terasă, pe un scaun (terasa de la Lujerului, de lângă Sir). Am observat la circa o oră după ce am plecat. Mai erau nişte rednecks la terasă, aşa că nu m-am întors înapoi că nu aveam chef de scandal pentru o umbrelă.

Era din Grecia, avea fix 10 ani. Mai era încă bună, deşi avea câteva mici defecte. Faza naşpa e că era singura şi ultima umbrelă. Am avut în total trei, pe care le-am pierdut în ultimii 5 ani. Pe ultima o pierdusem în urmă cu un an, tot într-un bar (Turabo, de lângă Cinema Pro). Am revenit atunci după film (Seven pounds) şi chelneriţa mi-a zis că nu ştie nimic. Masa era goală, iar umbrela nu. Având în memorie acest episod, nu am mai revenit să întreb.

Rămas complet fără umbrele, am fost să-mi cumpăr (la Real, singurul magazin deschis unde putea să aibă umbrele). Real Cotroceni era în inventar şi închisese la 8pm. M-am dus la Real Berceni, care era deschis.

Umbrelă mare - peste 60 lei. Îmi trebuia mică, cum era cealaltă. Să o pot lua cu mine în rucsac. Umbrelă mică - 20 lei. Aleg una, dar fără preţ. De curios, mă duc să văd preţul. Nu are cum să fie mai mult de 30 lei, dar cine ştie. Era 59,99 lei. O aduc înapoi şi iau una cu preţ - 20 lei.

Diferenţa e că nu are buton de deschidere, trebuie să o deschid şi să o închid manual. Butonul+mecanismul aferent = 40 lei (diferenţa). Dublu decât umbrela în sine.

În final, am schimbat umbrela veche, cu buton pe una nouă, fără buton şi am dat 20 lei. Nici măcar nu a plouat.

Un comentariu:

 1. Hello!

  Moisa Adrian, pictor aerografist Iasi pe Tunning Auto.
  Site-ul cu picturile mele (900 unici/luna in crestere): http://www.adrianmoisa.ro
  As vrea sa iti propun un link exchange site-wide sau intre posturi (guest post).

  Adrian Moisa, pictor aerografist

  Y!mess desene_aerograf, mail desene_aerograf@yahoo.com sau la telefon 0743521412.
  Mii de multumiri, Adrian

  RăspundețiȘtergere


View My Stats