luni, 18 ianuarie 2010

"Noi toţi suntem singuri împotriva ta"

Faptul că oamenii lui Băsescu (membri ai PD sau nu) sunt plini de tupeu şi capabili să te mintă în faţă este deja ceva cunoscut. În fapt, este cadrul general în care se manifestă.

Acum, schema la zi este cea cu "singur împotriva tuturor". "Ei" sunt restul, toţi, monştrii hulpavi mari şi urâţi, iar el, pedistul, băsescianul, este unul singur, slab, pricăjit, vai steaua/mama lui fluturând un mic steguleţ în faţa hoardelor cotropitoare care dau năvală tropăind cu copitele cailor în glia strămoşească pe care el, pedistul, băsescianul, o apără doar cu un steguleţ şi cu o faţă de copil inocent care priveşte tâmp în faţa a 80 de divizii de tancuri care se îndreaptă spre hotare. Nu contează peisajul, nu contează perioada istorică la care se face analogie. Întotdeauna ei sunt singuri.

În faţa comisiei Monica Iacob Ridzi era singură, săraca. Elena Udrea era şi ea tot singură, săraca. În faţa partidelor (în afară de PD-"flamura dreptăţii") Traian Băsescu era singur săracul. Acum, Honorius Prigoană era singur, săracul.

Fiecare dintre ei este în public "vai, săracul rupt în cur". În mod real, fiecare dintre ei te poate cumpăra pe tine şi familia ta laolaltă cu toate proprietăţile tale doar cu banii de buzunar. Doar cu banii pe care-i foloseşte la cumpărături sau la ieşit în oraş, la o mică deconectare de lumea rea.

Fiecare dintre ei este singur. Eh, nu zău? Traian Băsescu era în alegeri singur împotriva tuturor. Numai că el controla atunci (ca şi acum) SRI, SPP, STS, MAI, Poliţia, Armata, toate ministerele şi prefecturile, CNA şi BEC... Curtea Constituţională, Curtea de Casaţie şi Justiţie... pff... adică ceea ce înseamnă cam tot aparatul de stat. O maşinărie infernală, în prezent de sorginte comunistă şi de inspiraţie sovietică, croită special pentru a-l servi pe omul/clanul din vârful piramidei, care controlează sistemul, nu pentru a se pocupa de treburile administrative ale comunităţii (în cazul de faţă, comunitatea fiind naţiunea de 22 milioane).

Cum de are Traian Băsescu tupeul de a se prezenta ca fiind singur? Mă întreb degeaba... că aşa e el, şmecher în căutare de fraieri care să-l creadă şi să-l conserve la frâiele puterii. Credeam că aşa e schema lui. Dar văd că nici măcar a lui nu este, dacă o aplică acum şi Honorius Prigoană. este a echipei de imagine din spate. Ştiţi, băieţii+fetele alea puşi la un loc într-o cutiuţă, făcut fundă şi scris pe ea "by Felix Tătaru".

Astfel, Traian Băsescu, ai lui şi maşinăria infernală de sorginte comunistă şi inspiraţie sovietică pe care o controlează ar putea să spună, cu sinceritate că sunt singuri împotriva mea. Împotriva cetăţeanului care nu se lasă zdrobit de sistem şi care ştie că sistemul este format din oameni, care sunt plătiţi de comunitate pentru a-i face viaţa mai uşoară, pentru ca membrii comunităţii să se poată ocupa în privat, de afacerile lor. Ca să nu-şi aloce ei din timp pentru chestiuni administrative, au găsit şi plătit nişte oameni care să facă asta. oamenii aceia se numesc funcţionari publici.

Numai într-un sistem comunist, aparatul de stat, al funcţionarul publici şi al restului de oameni plătiţi de comunitate este subordonat strict şefului suprem, care CICĂ gestionează treburile statului şi averea naţională în numele poporului. Dar poporul nu are mijloacele prin care să-l poată controla sau schimba.

Aşadar, cine este de fapt cel mai comunistul dintre toţi?Nu cumva cel care se comportă ca un lider comunist? Cine e comunistul numărul 1 al ţării? Nu cumva Traian Băsescu şi băseştii lui? Că deja PD a ajuns un partid de paradă, un one man-show, un PRM al acestor vremuri. Şi, ca zvon, cică Vadim e curtat de Băsescu pentru o mică fuziune. Valeriu Stoica (tutorele politic al lui Traian Băsescu) şi Corneliu Vadim Tudor mână în mână. :)))

Eu şi tu avem doar calitatea de cetăţean. Avem doar cartea de identitate, dreptul la cuvânt şi proprietăţile. Iar aparatul controlat de Băsescu este singur împotriva mea şi a ta, ca cetăţeni.

8 comentarii:

 1. Am găsit adresa asta pe blogul Lilicăi, dacă nu eşti cel care mi-a cerut să fiu mai clar despre preluarea Realităţii TV, pe blogul lui Ioşka, semnând "Moshu", e o greşeală şi te rog să mă scuzi.
  Aşadar:
  OK, Moshu-le:
  Să ne-aminitm cum au fost prăduite posesiunile statului comunist.
  1. Aducerea la sapă de lemn, cu bună ştiinţă, sub pretextul că nu fac faţă noului mediu concurenţial.
  2. Subevaluarea în actele oficiale, parafate de funcţionari publici de specialitate.
  3. Vânzarea prin licitaţii trucate băieţilor din gaşcă, de multe ori exact aceiaşi care le falimentaseră in the first place.
  Acum, ce-avem:
  1. Falimentarea, pe motiv de prost management, că n-ar face faţă economiei concurenţiale de piaţă.
  2. Evaluarea de către slujbaşi ai statului, pentru recuperarea datoriei către buget.
  3. Scoaterea la licitaţie, în vederea obţinerii banilor datoraţi.
  Adaugă la asta declaraţiile lui SOV (date unde, la agentura oranj!) potrivit cărora a hotărât să se restrângă la domeniul financiar-bancar, bursier, mai precis, cu unele extra-activităţi în domeniul internet-ului.
  Plus dispariţia lui, ca subiect, din cruciada anti-mogulesciană a mizerabilului.
  Acum, ori că banii din FNI n-au fost suficienţi şi măgarul plusează, să aibă şi el un canal propriu, pe care să se poată baza, ori că foamea de bani e mare şi frica lui SOV e şi mai mare, sincer, cui îi mai pasă?!
  Cert e că Realitatea TV îşi schimbă proprietarul, curând. Şi eu zic că nu slabul management e cauza. E un şantaj politico-mafiot, aşa, ca între mafiocraţi.
  Cu acte, la vedere, cu hotărâri judecătoreşti, perfect legal.
  Adu-ţi aminte cum voia Năstase să preia OTV-ul, trimiţându-l pe Dan Diaconescu la notar, să-i concesioneze acţiunile, sau părţile (nu mai ştiu
  dacă era SRL sau CO) neveste-sii, Dana Năstase, urmând ca el să fie păstrat în funcţie şi răsplătit cu reclame de la buget până va zice singur "Stop!".
  Acum e mai clar?!
  Cel mai probabil este că Pârţescu a găsit calea să-l fractureze pe SOV şi acum preluarea îşi urmează cursul normal, ăla al legalităţii!
  OK, e de crezut?! Eu zic că este...

  RăspundețiȘtergere
 2. Şi aşa, dar şi aşa:
  Credeam că sunt singur împotriva maşinăriei, am aflat că suntem toţi împotriva ei! (noul senator de Massachussets, Scott Brown).

  RăspundețiȘtergere
 3. Scuze, dar nu ştiu la ce te referi. Dă-mi te rog un link cu comentariul semnat "Moshu" sa vad. Atenţie, că eu mă semnez "Moshul", cu L la sfârşit. Unii mă mai confundă cu Moş Călifar.

  RăspundețiȘtergere
 4. Spune-mi dacă ai ajuns la blogul meu căutând pe google (pt că autorul comentariului nu a lăsat link) sau clicând pe linkul lăsat de autorul comentariului.

  RăspundețiȘtergere
 5. Eu mi-am cerut scuze, dacă e cazul le repet.
  Citeşte aici:
  http://www.pesurse.ro/2010/1/20/realitatea-tv---victim-sau-mecherii.html
  Am precizat că am ajuns aici absolut întâmplător, inspirat de numele care-mi suna familiar, de pe blogul Auftakt, Lilick, adică Lilica, după mine...
  Sorry, it won't happen again!

  RăspundețiȘtergere
 6. :))) M-am linistit. In primul rand credeam ca e cineva care semneaza comentarii cu numele meu dand link catre blogul meu.

  In al doilea rand omul zice ca e pensionar. Eu am luat numele de Moshul, ca alte idei de denumiri erau luate si asa ne spunem intre prieteni "ba, mosule". Mai am mult pana la pensie.

  Relax.

  RăspundețiȘtergere
 7. OK, Moshule, ne-am lămurit.
  N-am ştiut că persoana care-mi ceruse lămuriri a revenit şi le-a citit.
  Cu atât mai puţin ce vârstă are. Nu că ar conta vreo secundă!
  Cât despre vârsta ta, chiar n-are nici o importanţă, în contextul dat.
  Tu ce-ţi pot spune e un vers din Bob Dylan:
  "May you be forever young!"
  And relax too!

  RăspundețiȘtergere
 8. Ziceam de varsta cand am vazut ca omul e mos pe bune.

  RăspundețiȘtergere


View My Stats