miercuri, 6 ianuarie 2010

UPDATE: Apa rece există ca să nu spui că apa caldă este rece

În privinţa apei calde de la robinet, RADET are câteva probleme:
- ori nu dă.
- când dă, curge foarte puţin.
- când dă şi curge la un debit normal, este galbenă.
- când dă, curge la un debit normal şi nu este galbenă, pute.
- când dă, curge la un debit normal, nu este galbenă şi nu pute, nu este caldă.
- abia în ultimul caz se întâmplă ca să dea apă, să curgă la un debit normal, să nu fie galbenă, să nu pută şi să fie caldă.

Cel din urmă caz se întâmplă foarte rar, de regulă dimineaţa şi seara. În timpul zilei şi noaptea, RADET îşi bate joc. Nu este prima dată, şi nu va fi nici ultima.

Săptămâna trecută, mi-a dat o apă galbenă cu miros de pişat. Azi - mi-a dat o apă rece. Adică era ceva mai caldă decât apa rece, cât să nu pot spune că este identică. Bineînţeles, le-am trimis o reclamaţie pe mail.


"Buna seara,

Este ora 2 noaptea si vreau sa fac un dus. Apa voastra este ceva mai calda decat apa rece, dar imi este imposibil sa fac un dus cu ea.

Poate nu am inteles eu bine si RADET da apa calda numai intre anumite ore. Daca este asa, as dori sa-mi precizati. Eventual, sa puneti un afis la intrarea in scara, ca sa stie lumea cum sta treaba. Ceva gen "apa calda intre orele 5-23" ar fi mai cinstit decat sa dati o bataie de joc de apa in timpul noptii.

Am tinut recent robinetul deschis la maxim timp de doua ore si a venit aceeasi apa. Asa ca va rog sa nu-mi spuneti pacaleala aia ca daca o tin deschisa putin timp, o sa vina, sa s-au incurcat moleculele pe conducta.

Nu-mi cereti detalii tehnice, nu stau sa masor temperatura apei ca sa-mi dati in cap cu cine stie ce mentiuni din contractul intre RADET si asociatia de proprietari unde scrie clar cum apa este in parametrii normali, deoarece niste tevi de retur sa imbina armonios cu niste valve semicolectoare de tranzit intr-un sistem de 14 care are o cheie de 16 si uite ca totul este minunat doar ca eu nu inteleg asta. Nu ma intereseaza ce parametri aveti voi acolo, parametri mei sunt destul de putini:
- sa fie apa
- sa nu curga cu picatura
- sa nu fie colorata
- sa nu puta
- sa fie calda

Deocamdata voi nu respectati ultimul punct. Nu ma intereseaza temperaturi in grade Farenheit, sau Kelvin sau alte rezistente la dedurizare sau cine stie ce termeni care pentru mine nu inseamna nimic; singurul meu indicator este daca pot face sau nu dus cu apa asta. Acum, nu pot face.

Sunt sigur ca in Primaverii este apa calda la ora asta, doar ca din nefericire eu nu stau acolo, ceea ce ma face un client de mana a 14-a care nu merita sa va arda gazul noaptea.

Vroiam sa va anunt aceste lucruri, ca sa nu credeti ca suntem cu totii niste tampiti care daca tacem din gura inseamna ca suntem de acord sa va bateti joc de noi.

Fara respect,
..."

Ca să se înţeleagă în ce mod răspund ei, ataşez răspunsul pe care l-am primit ultima dată când m-au supărat pe exact aceeaşi temă.
UPDATE
Răspunsul RADET

Faţă de sesizarea mea de la finele anului trecut, la care până acum nu am primit răspuns, la cea de faţă am primit răspuns chiar a doua zi. Copy/paste din mail:

"Date: Wednesday, January 6, 2010, 7:56 AM

Stimate domn,

Pentru a putea răspunde solicitării dumneavoastră, vă rugăm să ne furnizaţi adresa dvs. COMPLETĂ ŞI CORECTĂ ( strada, număr, bloc, scara, etaj, apartament) pentru ca echipele R.A.D.E.T. să poată face verificări la faţa locului.

Vă mulţumim.

Serviciul Comunicare,
Relaţii cu Mass-media,
Relaţii cu Publicul"


Ok, făcând abstracţie de faptul că m-am simţit ca un pensionar care ţipă într-un oficiu poştal şi care nu înţelege nimic de trebuie să i se scrie cu litere mari COMPLETĂ ŞI CORECTĂ, le-am trimis răspuns:


"Adresa este [...] .
Au mai venit echipele voastre si n-au rezolvat nimic. Nici acum nu o se rezolve nimic. O sa-mi explice cum daca las eu apa deschisa sapte ore o sa vina ca "e pe teava". Nu, nu e pe teava. O sa ia o mostra si cam atat. Daca va asteptati sa fiu super multumit si relaxat ca au luat ei o mostra... va inselati.

In afara de actiunea asta de fatada cu echipele, voi chiar faceti ceva concret ca eu sa nu mai am o apa uneori rece, uneori galbena si care uneori pute? Decat sa facem un schimb de mailuri degeaba, eu va spun, voi imi spuneti ca e ok, cand nu e ok vine echipa, imi spune ca de fapt e calda dar nu stiu eu, se ia o mostra si cam atat... mai bine ati rezolva.

Repet: daca apa calda este numai intre anumite ore, atunci spuneti asa."


Acum... să vedem dacă mai vin aceiaşi agramaţi. Ultima dată, unul arăta ca un hoţ de buzunare, cu o căciulă ponosită pe vârful capului, o geacă de imitaţie de piele, pantaloni de trening şi pantofi fără şireturi. Noroc că i-a luat în primire o vecină la fel de supărată. Dacă vor să intre în casă, le spun că doar unul.
Chiar mă enervează oamenii cărora li se pare că totul aparţine poporului şi nu există proprietate privată. sau care cred că dacă au ei o nevoie, eu trebuie să-i las la mine în casă. Mai avea chef un instalator adus de un vecin să vadă ce debit are apa caldă de la mine din bucătărie. I-am zis că nu-i dau voie să intre, verific eu. La mine în casă nu se intră cu fraza "mă io duc să verific"; se cere voie sau se intră invitat. Doar părinţii au cheie, dar şi lor le-am spus să anunţe înainte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


View My Stats